vineri, 28 iunie 2013

Thermaltake ExtremeSpeed 3.0

Atunci cand PC-ul din dotare are placă de bază cu controller USB 3.0, cu conexiuni doar în spatele PC-ului, apare o mică problemă: accesul la porturile USB 3.0, care au cea mai ridicată rată de transfer, devine incomod. Și dacă, din când în când, la PC mai trebuie conectat un hard disk SATA de 2,5" (dimensiunea standard a celor montate în laptopuri), una dintre cele mai elegante soluții este folosirea unui rack pentru hard disk: Thermaltake ExtremeSpeed 3.0.

Thermaltake ExtremeSpeed 3.0

Această cutiuță de mărime standard 3,5 inci, atunci când este montată pe partea frontală a unui PC, simplifică accesul la două porturi USB 3.0 SuperSpeed și poate găzdui un hard disk SATA de 2,5". Personal găsesc ambele funcții utile celor care folosesc în mod frecvent hard disk-uri externe sau cititoare de carduri de mare viteză (ca acesta, de exemplu).


Evident, când mi-am cumpărat acest rack de hard disk, am căutat informații despre el pe net, însă nici măcar pe situl producătorului nu sunt disponibile o serie de amănunte. De exemplu, lista și tipul conectorilor interni: există un conector de alimentare Molex, care are rolul de a transfera energie către hard disk, un cablu cu conector SATA (interfața de date pentru hard disk), respectiv două cabluri albastre cu conexiuni USB 3:


Pentru conectarea cablurilor USB 3 la PC este necesară ghidarea acestora către conectorii de la spatele carcasei sau, dacă placa de bază oferă conexiuni USB 3 interne, utilizarea unui adaptor ca acesta.


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

2 comentarii:

  1. Trebuie si Molexul legat sau isi ia alimentare prin cablul USB3?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Molexul alimenteaza doar hard disk-ul. Partea de USB functioneaza independent de aceasta alimentare.

      Ștergere

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...