marți, 7 mai 2013

PQI Air Bank - Memorie portabilă cu conexiune WiFi

Dacă vi se pare incomod să depindeți de un cablu, sau să plimbați cardurile de memorie de la PC la tabletă și smartphone ori de câte ori aveți nevoie să transferați un film ori câteva fotografii sau documente, cu ajutorul PQI Air Bank puteți scăpa de deranj.

PQI Air Bank A300V este un dispozitiv de memorie portabil, care poate fi conectat cu PC-ul, tableta, smartphone-ul și cu televizorul prin WiFi sau cablu USB3. Bonus: permite partajarea unei conexiuni internet pentru dispozitivele WiFi locale.

PQI Air Bank
Așa arată A300V: are înfățișarea unui hard disk portabil tradițional, cu o cutie ușor mărită, pentru a face loc numărului mare de conexiuni și butoane, dar și pentru a permite construirea unei carcase cu un grad mai ridicat de protecție.



Dacă hard disk-urile portabile clasice au de obicei un LED prin care indică starea, PQI Air Bank A300V include trei, amplasate pe partea superioară:
  • Power - indică starea pornit/oprit sau încărcarea acumulatorului intern;
  • Baterie - indică scăderea nivelului de energie din acumulator sub 20%
  • WiFi - prezintă starea activă sau inactivă a conexiunii WiFi, respectiv existența traficului
 Pe una dintre părțile laterale se găsește un buton pentru resetare, iar pe unul din capete se află conexiunea USB versiunea 3 (conector format micro), butonul "Sync" și conexiunea de rețea RJ45.


PQI Air Bank lucrează în mai multe moduri, în funcție de felul în care este conectat. Imediat după conectarea cablului micro USB, PC-ul detectează și accesează dispozitivul A300V ca pe orice memorie externă de tip hard disk. Însă dacă se activează și conexiunea WiFi cu ajutorul butonului dedicat, atunci se poate folosi calea de transfer fără fir, concomitent cu încărcarea acumulatorului. În cazul în care este utilizat în mod autonom, PQI Air Bank A300V poate acoperi un interval 5 ore între încărcări, dacă este utilizat continuu pentru redarea de materiale video de către un singur utilizator. Utilizarea de către mai mulți utilizatori poate duce la scăderea autonomiei, în timp ce utilizarea sporadică poate crește semnificativ intervalul de timp între reîncărcări.

Dacă încă vă intrebaţi de ce e mai atractiv PQI Air Bank decât un hard disk tradiţional, iată răspunsul:
  • permite mai multor utilizatori accesul concurent la date
  • datele pot fi accesat şi de pe smartphone sau tabletă, cu ajutorul aplicaţiei PQI Air Bank+
Evident, un dispozitiv atât de mic nu poate să acopere unele cerinţe speciale, precum accesul granular la fişiere, sau operarea în mod router WAN, însă acoperă foarte bine scopul pentru care fost conceput: accesul fără fir pentru toate dispozitivele de calcul.

Evaluare


PQI AirBank 500 GB oferă un sistem comod de partajare a datelor între PC şi dispozitive mobile inteligente, eliminând necesitatea transportării permanente a unui laptop în călătorii.
Produs evaluat: PQI Air Bank 500 GB
Evaluare: 9 / 10 stele

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...