miercuri, 22 mai 2013

Nu vă grăbiți să actualizați Opera Mobile Web Browser!

Utilizatorii Android au ocazia să vadă o notificare privind actualizarea aplicației Opera Mobile Web Browser. De obicei, fac click în mod "automat" la asemenea mesaje, pentru a putea rula cea mai recentă și mai bună versiune. Însă de această dată, actualizarea Opera Mobile Web Browser se poate dovedi nedorită, am să arăt imediat de ce.

Versiunea 14 a navigatorului web Opera Mobile Web Browser folosește motorul de randare Chromium, care operează în mod semnificativ diferit față de Presto, motorul folosit până la versiunea 12, cel care a adus Opera la nivelul de popularitate actual.



Interfața cu utilizatorul a fost modificată, afișând meniul în poziție superioară pe dispozitivele de tip smartphone, din fericire poziția meniului poate fi schimbată din setări. Tot legat de interfață, acum butoanele corespondente paginilor deschise sunt mai mari, însă prezentarea și eliminarea acestor butoane se face mai lent decât pe versiunea 12.




Pagina de întâmpinare oferă în continuare "Speed Dial", istoricul de navigare este accesibil printr-o derulare din partea stângă, iar la derularea din partea dreaptă apare tabul "Descoperă", în care se oferă titlurile celor mai importante noutăți. Din fericire, conținutul care apare în această secțiune este setabil.


Comportamentul la mărire-micșorare prin dublă atingere a fost modificat, acum acțiunea de mărire sau micșorare nu mai implică re-ordonarea liniilor în funcție de dimensiunea ecranului, ci este mărit tot conținutul paginii. Doar prin bifarea opțiunii "Desparte liniile la capăt" se poate obține un comportament care seamănă cu cel existent pe versiunea anterioară, însă re-formatarea textului se face mai lent decât pe versiunea 12.



Noua interfață are o tematică vizuală cu fundal gri, spre deosebire de negrul cu care ne-am obișnuit.



O mare problemă o reprezintă eliminarea suportului pentru conținut "Adobe Flash", ceea ce forțează din ce în ce mai mulți editori de pagini web să renunțe la acest format de prezentarea a conținutului.

Concluzia ... ? Nu-mi place această actualizare. Modificările aduse sunt prea numeroase, performanța lasă de dorit chiar și pe dispozitive cu procesor dual-core, iar eliminarea suportului pentru Adobe Flash este destul de neplăcută. Recomand călduros realizarea unei copii de rezervă a aplicaţiei, înainte de a face actualizarea.

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...