miercuri, 18 iulie 2012

Panasonic LX7

Cine a deținut, sau măcar a utilizat pentru suficient timp, o cameră foto Panasonic din seriile de top, știe la ce să se aștepte din partea acesteia: stabilizator optic excepțional și operare rapidă și facilă, care permite fotografului o libertate de expresie mult mai mare decât poate obține cu compactele obișnuite.
Astăzi, Panasonic a anunțat introducerea unui nou model din clasa "compactă premium"

Aparatul foto compact avansat - Panasonic LX7

Panasonic LX7
Este succesorul modelului LX5, o cameră foto căreia greu i se poate reproșa ceva. Evident, LX5 nu a avut cum să concureze de la egal la egal cu camerele foto DSLR, însă există multe camere foto DSLR care nu au implementate funcții prezente pe LX5.

Obiectivul din Panasonic LX7 are plaja focală 24-90mm (echivalent în format 35mm, zoom 3.8x), mai luminos cu o treaptă de expunere față de LX5. Deschiderea maximă de diafragma este F/1.4 pe capătul wide și F/2.3 pe capătul tele, cea mai mare deschidere pe capătul tele din segment. Blurarea imaginii pe capătul tele este mai amplă decît pe Panasonic LX5, însă similară cu cea produsă de Sony RX100, aceasta din urmă nu poate materializa pe capătul tele avantajul dat de dimensiunea considerabil mai mare a senzorului, din cauză că deschiderea de diafragmă pe capătul tele este de doar F/4.9.

Senzorul păstrează rezoluția de 10.1 megapixeli însă are diagonala de 1/1.7", un pic mai mică decât cel din Panasonic LX5, Canon S100 sau Samsung EX2F. Tehnologia folosită este MOS, în trend cu majoritatea producătorilor, care permite, și cu ajutorul procesorului Venus Engine VII FHD, obținerea unei sensibilități ISO de până la 6400 în mod standard, respectiv 12800 în mod extins.
Panasonic afirmă că noul senzor are un avantaj de 1,5 dB în ceea ce privește nivelul de zgomot pe imagine, comparat cu predecesoarea LX5. Totuși, un obiectiv atât de luminos rareori va avea nevoie de ISO mai ridicat de 400, probabil doar în scene tip sport în condiții de iluminare scăzută.
Panasonic LX7 permite filmarea în rezoluție Full HD cu sunet stereo, în format AVCHD sau MP4. Se satisfac astfel cerințele utilizatorilor care nu mai acceptă decât formatul Full HD.
La lista de moutăti se mai adaugă filtrul de densitate neutră integrat si posibilitatea de a controla deschiderea diafragmei cu un inel de pe obiectiv. Astfel, LX7 permite utilizatorului fotografierea în condiții speciale (ex: cascade) fără a fi nevoie de adăugarea de filtre sau adaptoare externe.


Panasonic LX7 păstrează o multitudine dintre caracteristicile existente în LX5:
  • salvare în format JPEG și/sau RAW
  • stabilizare optică a imaginii 
  • doi regiștri de balanță de alb personalizat
  • autofocus prin detecția contrastului, zoom digital pentru asistență focus, focus manual, urmărire subiect în focus
  • moduri de expunere Intelligent Auto, P, A, S, M, scene, control creativ (full manual)
  • profile de setări cameră (user modes / custom presets)
  • roata cu click din partea din spate a camerei, din dreptul degetului mare, cu ajutorul căreia este simplificată ajustarea parametrilor
  • patină pentru bliț
  • dimensiunile, care nu permit păstrarea camerei în buzunare decât celor care au buzunare FOARTE încăpătoare

Caracteristici îmbunătățite față de LX5

  • deschiderea obiectivului este F/1.4, 1 treaptă expunere avantaj 
  • fotografie în rafală cu 11, 5 sau 2 cadre/secundă
  • ecran LCD cu 920000 puncte, rezoluție dublă
  • au fost adăugate moduri scenă HDR, 3D Photo
  • format video 1080p, inclusiv în container MP4
  • înregistrare video cu sunet stereo
  • înregistrare cu intervale (intervalometru / timelapse)
  • orizont virtual cu două axe

Caracteristici inexistente

  • ecran tactil, similar altor camere foto compacte noi
Din mostrele postate pe dpreview.com se poate observa că LX7 poate capta scene la interior chiar si cu timpi de 1/125s. Corectarea aberatiilor cromatice si a distorsiunilor de tip sferic este controlată excelent de cameră, similar cu Panasonic LX5. Ca opinie personală, JPEG-urile produse de cameră nu reflectă cu acuratețe posibilitățile senzorului. Post-procesarea capturilor RAW poate da rezultate semnificativ mai bune, dar cu condiția ca programul folosit la developare să aibă profilele de corecție pentru acest obiectiv. Anticipez că primul program care va include profilul de corecție va fi DXO Optics.

Alte referințe:

    Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Super ofertă la eMag!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...