marți, 22 mai 2012

Panasonic Lumix G X 12-35mm F2.8 ASPH Power OIS


Panasonic a anunţat introducerea unui nou obiectiv de clasă "Zoom rapid" pentru camerele foto în format Four Thirds™ (4/3), care acoperă o plajă de distanțe focale între 12 și 35mm, echivalent pe full-frame cu 24-70 mm. Din punct de vedere constructiv, acest obiectiv iese în evidenţă printr-o calitate ridicată, respectiv utilizare plăcută.

Deși plaja focală este ceva mai scazută decât pe obiectivul standard 14-42, acest obiectiv oferă o diafragmă rapidă, F/2.8, disponibilă atât în capătul wide cât și cel tele. Se obțin astfel un stop extra la capătul wide, respectiv 2 stopuri avantaj pe capătul tele, ceea ce permite capturări cu o calitate mai bună, chiar și în condiții de fotografiere fără bliț.

Inelul de zoom este acționat manual, spre deliciul tradiționaliștilor obișnuiți cu camere DSLR, iar diafragma cu 7 lamele rotunjite ajută la obținerea unor imagini cu Bokeh mai plăcut.

Datorită distanței focale relativ mici, specifice formatului Four Thirds™, acest obiectiv poate produce o blurare a fundalului ceva mai redusă decât se obține pe formatele APS-C și full frame la aceeaşi deschidere de diafragmă şi distanţă focală, ceea ce poate fi pe placul unor fotografi obșnuiți cu camere foto compacte, însă permite o blurare suficient de intensă, similară celei obținute cu diafragma mai inchisa un stop pe format APS-C.

Din punct de vedere constructiv, Panasonic Lumix G X 12-35mm F2.8 ASPH Power OIS aduce:
  • motor ultrasonic, care nu adaugă zgomote pe imaginile filmate
  • o construcție mai solidă, cu elemente metalice
  • elemente de protecție împotriva factorilor de mediu: praf, picături
  • stabilizator optic Power OIS
Camerele foto Four Thirds™ nu au nevoie de actualizări de firmware pentru a putea folosi acest obiectiv, deoarece curbele de corecție a aberațiilor cromatice și a distorsiunilor sunt programate în obiectiv și citite de cameră în momentul montării pe body.


Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...