joi, 29 septembrie 2011

Ultrabook - Redefinirea Ultra Portabilului

Ultrabook™ este numele unei noi familii de notebook-uri de clasa ultra portabil, ce se caracterizeaza prin dimensiuni reduse, greutate si grosime mici, cu autonomie de functionare intre incarcari ridicata de la cinci pana la peste 8 ore. Alte elemente specifice: lipsa unei unitati optice integrate, utilizarea de memorie SSD, a unui procesor Intel CULV Core™ de generatia a doua, utilizarea exclusiv a cipului grafic integrat, folosirea unei carcase de aluminiu. Din caracteristicile prezentate mai sus, la care adaugam ca Ultrabook™ este o marca detinuta de Intel® reiese ca termenul Ultrabook™ nu va putea fi intalnit pe unitati cu caracteristici asemanatoare, dar avand procesoare AMD, de exemplu.
Pretul tinta al ultrabook-urilor este in zona 1000 USD, ramane de vazut daca producatorii si comerciantii vor reusi sa se incadreze.

Pana in prezent, lista modelelor Ultrabook existente este destul de scurta: Apple Macbook Air (model 2011), modelele UX21 si UX31 de la Asus si Acer Aspire 3951.
Toshiba si Lenovo au anuntat producerea unor modele in acest an: Portege 830 si Portege 835 (Toshiba), respectiv Ideapad U300s (Lenovo).


Ultrabook Asus UX21

Incepand cu noimebrie 2011 va putea fi achizitionat si modelul de la Lenovo, Ideapad U300s:

Ți-a plăcut această postare? Spune și altora!

2 comentarii:

Super ofertă la eMag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...